För att ni inte ska tro att jag glömt bloggyn så tänkte jag slänga upp min bästa grej: en lista! Min dator slutade funka ett tag, och allt blev lite jobbigt, men nu är jag här. Kanske för att stanna, kanske inte, ni märker. Snor lite listor som Niotillfem svarat på, eftersom jag by now fyllt i varje standardlista som bloggvärlden kan erbjuda.
 
Om jag inte arbetade med det jag gör så hade jag… 
Öh, jag är ju arbetslös, men om jag hade haft ett jobb hade jag velat jobba i en reception någonstans. Kanske på ett sjukhus, i Barn- och Ungdomspsyks expedition. Eller kanske på ett snobbigt företag, vore trevligt att servera besökarna champagne när de sitter och väntar på svinviktiga möten.
 
I högstadiet såg jag ut som… 
Något katten släpat in, kan en nog säga ifall en vill vara snäll. Jag var emo, poppare, panda, scene och lite allmänt förvirrad modemässigt. All-in för en stil ena månaden, sedan bytte jag stil nästa månad. Jag var jättekär i killen jag "signade" på bilden nedan.


 
Men nu har jag hittat min stil och den är… 
Baserad på allt jag har i garderoben, eftersom jag är för pank för att köpa nya kläder. Mycket skjortor, mycket ärvt, några svinsnygga jeans, lite t-shirts och mängder av klänningar som jag värderar skyhögt.
 
Det dyraste jag köpt i klädväg är… 
Förmodligen min klänning till nians avslutning. Den var jättefin, duvblå med volanger och rätt kort - jag var ensam i min årskull med kort klänning, men jag gillar mina ben så det var ett självklart val att visa dem.
 

 
Det värsta jag vet när folk tar på sig är… 
Kläder som handlar om att de är stolta svenskar. Typ Absolut Svensk-tishor.
 
På min dödsbädd kommer jag inte ångra att jag… 
Vågade chansa, tog plats, vågade sticka ut, lärde mig att läsa, började följa Pretty Little Liars... Det sista var ett skämt.
 

 
Om jag fick åka var som helst här och nu hade jag…
Förmodligen stannat i Caspers säng just nu. Annars vore det trevligt att ta med sig honom till något mysigt ställe, kanske en storstad med massvis av god mat och katter som vill klappas, och kanske kanske kanske att jag skulle vilja ha dit lite andra människor jag älskar och äta med dem.
 
Om jag fick återuppliva ett barndomsminne igen hade det varit…
Första gången jag höll min yngsta lillebror. Mitt allra finaste barndomsminne, tätt följt av en massa minnen av bra böcker jag läste som barn. Älskade Tracy Beaker, och ca allt annat av Jacqueline Wilson.
 
 
Och så mina bästa inom olika kategorier!

MIN BÄSTA

Kvinnliga förebild?
På många sätt min mamma. När jag var liten frågade jag vad som var hennes högsta önskan, och hon sa att det var att alla barn i världen skulle få ha det bra. Det är en fin högsta önskan tycker jag. Ser även upp mycket till min farmor, som svarade "Jag vill starta symöten för nyanlända invandrare" när jag frågade vad hon ska göra i höst. Bland kända människor är Joyce Carol Oates självskriven.

App?
Lidow. Kan sitta i en halvtimme för att få till en bra bild, typ denna:

 

Precis när jag behövde det som bäst så hade vi tre (+ CalleutanInstagram) reunion. Älskar er. #totallyspies #wereangelinayoujennifer

Ett foto publicerat av your manic pixie dreamgirl (@badgalmikkiz) Jun 17, 2015 kl. 2:33 PDT


Blogg?
 
Gillar av oklara anledningar matbloggar jättemycket just nu. Typ Slaktarn på Nöjesguiden. Och jag äter inte ens kött, mjölk eller ägg.

Butik?
Hängt en del på Astrid och Aporna nu i Malmö. Rätt bra ställe alltså!

Tonårsminne? 
När jag var sjutton och superkär i en kille som jag mötte upp i Alingsås för en hångelsession. Relation? Näe. Superklyschigt, superfint minne? Ja.

…skor? 
Jag är ingen skoentusiast, men om min sugardaddy tittar in här så önskar jag mig dessa.

Bok? 
Säger nog olika varje dag, tror jag. Idag är jag sugen på att läsa en Agatha Christiebok, för att de är mysiga.

Film? 
Återigen, olika varje dag, men Into the Wild oftast. Annars är ju Moonrise Kingdom så himla fin att jag vill se den med exakt ALLA, helst en gång i veckan ungefär.

Plagg? 
Just nu, mitt nya nattlinne som är ca det sötaste och skönaste världen skådat.

Festlook? 
Jag har ingen festlook, tyvärr. Är en tråkig typ utan "festkläder" och "festsminkningar" eftersom, well, jag har inga kläder som jag inte nöter sönder.

Hudvårdstips? 
Använd mer babyolja! Funkar det mot keratosis pilaris så funkar det mot allt. Den enda "mot torr hud"-produkt jag någonsin testat som faktiskt funkar mot torr hud, och ja, jag har gått igenom halva apotekets sortiment och en rad receptbelagda hudkrämer.

Resmål? 
Idag träffade jag Tomas som ska cykla till Berlin och leva loppan. Jag älskar Berlin mest av alla städer jag någonsin besökt, så jag är grön av avund. Mitt tips är att ett par-tre av er som läser detta flyttar till Berlin, så jag kan hälsa på ibland. För min skull, men lika mycket för er.

Café? 
Har hittills ej varit på något riktigt bra vegancafé, men var på en glassrestaurang med Casper och Valentine häromdagen. Det var gott. Den heter Köld och har veganska glassar på cashew.

Frukosttips? 
Står det mellan apelsinjuice från koncentrat och ingen apelsinjuice alls, häll inte upp juice till mig. Är kräsen med juice, och kan inte under några omständigheter dricka äppeljuice.

Låt: Just nu vill jag bara lyssna på spelmusiken från Farao. Oklart varför.

Smycke: Jag erkänner, jag är en individ som inte under några omständigheter borde få bära dyra smycken då jag tenderar att tappa bort dem. Säger plastchokers för hela slanten.

  

 

Festlåt? Herregud, Teenage Dirtbag förstås. Finns inget mysigare.

Sommar? Jag vet inte. Förra sommaren var fin, men nu har jag någon att somna bredvid, och det väger tungt.

Apropå att somna bredvid någon, i andra ändan sängen ligger en fluffig liten pojkvän och snarkar. Vill egentligen mest väcka honom pga fick ingen godnattpuss, men näääe, han behöver sin sömn och sådant. Kanske gör även jag det, och därför säger jag god natt till er nu. Ses på lan!