Hääääj bloggy!
Eller asså... ja. Är så missnöjd med min blogg för tillfället, vet inte ens vad jag ska göra av min bloggkarriär? Har så mycket ord inom mig men allt vägrar komma ut. Skulle kunna ge er jättetråkiga rapporter om min dag men det hade blivit så STELT. Jag är inte Kenza, niotillfem eller valfri cool feministbloggare, jag lever ingens drömliv. Jag är mest jättetråkig, jätteledsen eller jätteupptagen med att ~*fånga dagen*~ och sådant kan en liksom inte riktigt blogga om.
Nu blev detta ett gnällinlägg, och sådana gillar ju ingen, men jag hade gärna velat ha lite kramar och pepp just nu.
Mvh emotionellt instabil (och emotionellt krävande) tjej på 20 vårar.
 
 
Häääj kompisar! Det var ett tag sedan mitt superpopulära inlägg om hur en blir cool, och ni vet var en bloggpaus innebär: en halvtråkig lista, signerad yours truly. Så nu kör vi!
 
*bild på mig när jag är sliten och ser lite strange ut*
 

Vad har du på dig?
Alltså. Badrock plus badlakan runt huvudet. Duschade nyss. #fettösarbetslös

Hur mår du?
Jag har urinvägsinfektion (om jag får en urinvägsinfektion till så ska jag låta min framtida självbiografi heta "Sagan om Urinvägsinfektionerna") men annars mår jag bra! Lite trött. Lite pepp på att göra något med livet idag. Lite övertygad om att Casper inte är lika pepp på att göra något med livet idag.

Vad önskar du just nu?
En Pepsi Max och lite pommes flygande ur luften hade ju inte varit fel. Eller total eliminering av förtryck, kapitalismens fall och att ingen någonsin ska känna sig ensam.

 

Vad har du ätit idag?
Två rostbröd och två rutor mörk choklad. Mycket lämplig frukost.

Vad ska du göra imorrn?
Eeeeh, alltså... jag vet inte? Vet inte vad det är för dag imorgon eller någonting? Är i ett limbo av "vara hemifrån ett tag"-ighet.

Och på söndag?
På söndag tror jag att jag är hemma, så om jag inte redan gjort det då så ska jag städa badrummet och byta lakan. Skulle ha gjort det i lördags men på fredagkvällen satt jag och ba "hm... vad kostar en sista minuten till Malmö?" så då blev det inte så. Och framför allt ska jag SOVA i min säng som är 30 cm bredare än Caspers.

 

Vem saknar du?
Saknar Emma och Zebib hur mycket som helst, mina små londoners. Och så saknar jag hela min gamla klass lite grann, och Neo, och mina småbröder, och Lullu+Alex+katter, och när jag tänker på det så saknar jag mina kusiner himla mycket också... Jag är en sådan person som saknar väldigt mycket.

Senaste köp?
Köpte mat och godis i förrgår.

Vad skrattade du senast åt?
Alltså, verkligen asgarvade var nog igår åt en rolig sak i en podcast. Annars fnissar jag ganska mycket åt Casper nästan hela tiden, mest åt hans jättetråkiga skämt. (Bra sak med mig: lättroad!)

 

Vad grät du senast åt?
Såg Spirited Away och den var så fin och sorglig och hemsk att jag bara BRÖT IHOP? Inget oväntat för de av er som känner mig någorlunda, men jag blir själv fortfarande lite skrämd av hur starka känslor jag får av saker som inte ens är på riktigt.

vem sov du senast med?
Personen på bilden ovan.

vad läser du just nu?
En bok om hur dålig snabbmatsindustrin är för alla. Den är jättebra på många sätt, men tror att den förtjänar en TW för att den är fettfobisk och ganska triggande. Mig avskräcker den dock inte, är bara sugen på pommes MER efter den jävla boken.senast sedda film?
Såg halva Dead Space igår. Den var mycket, mycket läskig.

Vilken svordom använder du mest?
"Jävla jävel" tror jag. Svär inte så jättemycket ändå, mest pga ett par föräldrar som HATAR svordomar.

Vem var den senaste som ringde dig?
Förmodligen min mkt gulliga farmor som egentligen ville prata med pappa. Eller Casper. Beror på om Skype räknas.

 

Har du dejtat någon av en annan religion?
Ateister, ja.

senast 3 inkomna sms?
Jag har faktiskt ingen telefon? Den tappades i golvet för några månader sedan och nu får jag klara mig utan tills vi hittat en billigare variant. Gråter blod pga ÄLSKADE den telefonen så himla högt.

Vad stod de i ditt senaste skickade sms?
Rub it in my face, bara. Antar att det kunde ha stått något i den här stilen:

 

Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
Historia, herreguuu. Mest kultur- och idéhistoria. Och samhällskunskap! Mvh någon som kanske borde ha valt humanistiska programmet istället men inte ångrar något.

Vilken är din favoritfrukt?
Banan. Typ. Ananas är fett nice också, men det gör så ont runt munnen? Och mango om den är perfekt mogen.

Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
0. Inga. Negativt resultat. Om jag hade liknat mig själv vid en kändis hade jag dock sagt att jag är som Bob Dylan fast svensk tjej, mest för att det låter coolt.

 

Vad är du rädd för?
Väldigt många saker. Har bl.a. agorafobi vilket innebär att jag är rädd för att få ångest när jag är bland mycket folk, vilket i sin tur ger mig ångest när jag är bland mycket folk? Hjärnan är så konstig.

En person du tycker är snygg?
Men herrejisses. Tycker att ALLA mina vänner är snygga. Så tråkig är jag faktiskt. Och jag har väldigt svårt att tycka att folk jag inte känner är snygga... men Pete Doherty är rätt estetiskt tilltalande.

Blir du lätt svartsjuk?
Nä, inte om tilliten är bra från början. Behöver vara jättebekräftad i relationen, men om personen i min omgivning visar att den gillar mig OCH den andra människan så funkar det asbra.

 

Din favoritkaraktär ur en serie?
Jess Day. På sätt och vis irriterar jag mig extremt mycket på henne, men hon är min soulmate.

Vem skrev senast åt dig på facebookchatten?
Åt mig eller till mig? Åt mig: ingen aning. Till mig: Axel Bödker Gullefjun Malmqvist.

Vilket språk hade du velat lära dig?
Har inte en aning. Alla? Önskar att jag inte tappat min BRA engelska som jag hade i nian ://// Har dock ingen direkt anledning till att lära mig ett nytt språk så jaja.

 

Vad för sorts killar faller du för?
Jag har ingen typ. Supertråkigt men det ÄR så. Önskar att jag kunde säga att jag bara blir kär i fina killar men näe, haft min beskärda del av as.

Vart vill du åka just nu?
Ingenstans. Kanske till framtiden då jag är påklädd och mätt.

Vad önskar du dig i födelsedagspresent?
Vet inte? Alltså är SÅ SÄMST på att önska mig saker. Pengar? Eller sådana här kanske?

 
 

De som nu ska göra listan är:
Maria, om du läser detta så GO GO GO. Evelina också. Och Caroline.

Folk ser mig i allmänhet som jävligt ocool. Det går att begripa. Jag har en otroligt hög och barnslig röst, jag pratar en ocool dialekt (älskar min västgötska, men den är inte ballast i stan direkt) och uppenbarligen använder jag fortfarande uttryck som "ballast i stan".

Eftersom jag ville veta ifall jag är cool eller töntig så försökte jag googla fram en lista på vad som kan anses vara coolt. Sökte till och med på "coola tjejer flashback" men allt som kom upp handlade om varför tjejer bara blir kära i coola killar. Därför beslöt jag mig för att göra en egen lista på hur en blir så cool som möjligt. Frågade även människor i min omgivning om råd, så här kommer den, den lista jag hoppas att andra människor i världen hittar när de googlar "coola tjejer flashback". 


1. Gilla öl. Ha koll på vilken öl som är bäst (MÖRK ÖL!) och åk jättegärna på ölresa till Prag på semestern.
2. Ha ett kreativt intresse. Obs, du måste vara bra på ditt kreativa intresse, alternativt vara så snygg att ingen märker att du bara kan två ackord på gitarr.
3. Lyssna på cool musik. Tänk indierock, svensk hiphop med kvinnliga rappare samt en slight touch av nittiotalstechno som eventuellt är ironisk.
4. Skippa två lektioner för en chailatte med kompisarna på närmaste café. Utan att riskera vare sig CSN eller dåliga betyg, så klart.
5. Du bör kunna göra livsfarliga saker som ser coola ut och inte skada dig. Typ le parkour eller snowboarding.
6. Ha en unik och edgy klädstil som så klart faller inom modet för tillfället. Det är coolt att vara pastel grunge, det är inte coolt att vara emo.
7. Var halvdryg på internet. Inte följa alla instagramföljare tillbaka, inte kommentera med emojis och definitivt inte skriva gulliga meddelanden på folks födelsedagar.
8. Ha en avslappnad attityd kring din kropp. Ingen offentlig kroppsnoja, inget bantande, inga problem med att bli fotad i bikini. Var avslappnat inställd till din mens också!
9. Passa in bland killarna, var en av "the boys" och bete dig inte alltför "tjejigt". Typ kunna se på hockeymatcher eller spela tv-spel.
10. Var helt chill när du är kär. Tryck det inte på någon, bete dig inte töntigt och ge inte din partner fula smeknamn.
11. Var avslappnad kring sex. Inga nojor. Se det som något naturligt, som att byta strumpor eller äta lunch.
12. Stå upp för vem du är, hela tiden! Anpassa dig inte, fast jo, gör det, men gör det i smyg. Ta inte åt dig för mycket, be inte om ursäkt i onödan, gråt inte och ha gärna en tydlig jargong med dina vänner.
13. Stressa inte och oroa dig inte. Allt löser sig. Ha inga kontrollbehov!
14. Var feminist och organiserad i ett coolt förbund! Exempelt på cool sak att vara engagerad i: F!. Exempel på ocool sak att vara engagerad i: CUF.
15. Ha en häftig hårfärg som är ganska unik och som passar dig jättebra.
16. Var allmänbildad! Du ska liksom kunna en massa svar på Vem vet mest? men om du ska älska programmet, gör det på ett ironiskt sätt.
17. Följ coola tv-serier. Exempel på coola tv-serier: Girls. Exempel på ocoola tv-serier: Pretty Little Liars.
18. Ha en cool tatuering. Just nu är det rätt coolt med en mandalatatuering, men ocoolt att ha en uggla som chestpiece.
19. Var avslappnat inställd till cannabis. Inga invändningar mot cannabisbruk. Det är dock inte okej att köpa själv eller så.
20. Hashtagaktivism. Var jättegärna superkänd på Twitter där du lyfter världens orättvisor.
21. Lämna brickan på McDonalds. Personalen behöver ju få lite att göra, inte sant?
22. Det är coolt att gilla katter och att ha en katt. Speciellt om det är en raskatt. Något som inte är lika coolt är att känna att en är en katt, som typ otherkin eller teriantroper.
23. Var vegan. Det är coolt. Därtill kan en känna sig lite överlägsen och skämta om vegetarianer. Det är coolt att dumpstra stora mängder av sin mat också, och att använda mycket halvfabrikat!
24. Det är coolt att vara straight edge också, men bara om en kallar sig straight edge, inte om en kallar sig nykterist.
25. Ha ett jättestort intresse. Gärna för typ seriefigurer så som Batman, men inte för anime. Eller samla på vinyler, det är coolt!

Efter att ha skrivit den här listan inser jag att alla i min omgivning har rätt. Jag är inte speciellt cool. Jag är personen som tar undan andras brickor på McDonalds, som kollar upp alla detaljer tio gånger innan jag åker någonstans och som tycker att det där med att "lära sig Wonderwall" känns svårare än att marschera rakt in i Mordor och lämna ringen i domedagsklyftan. Därtill är jag livrädd för höjder, hatar allt som är kritikerrosat av princip och kommer nog aldrig att bli en av grabbarna. För att inte tala om att jag nyss la över en timme på att ta reda på hur en blir så cool som möjligt.
Men jag är ganska bra ändå. På ett ocoolt sätt.